06-16012860

Over mij… 

Mijn naam is Saskia Valk (1979).
Samen met zoonlief Stijn (2010) woon ik in Groningen en ben ik naast een trotse moeder, zelfstandig ondernemer, Yogatherapeut, ambulant hulpverlener, levensgenieter en gek op dansen. 

Mijn wortels liggen in Zeeland, ben afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch hulpverlener in Utrecht en sinds 2011 als werkzaam in de provincie Drenthe en Groningen. 

 

 

In de afgelopen 20 jaar heb mijn werkervaring opgedaan in o.a. jeugdzorg, gehandicaptenzorg en kinder- en jeugdpsychiatrie. In 2010, toen mijn zoon werd geboren, kwam ik in aanraking met yoga. Beide waren de basis voor een nieuw levensavontuur, zowel op werkgebied als op persoonlijk vlak. Vanaf toen ben ik ook in de filosofie van yoga (o.a. Pantanjali en Iyengar) gedoken en volgde ik o.a. de 500hrs Hatha Yoga opleiding bij NamoNamah (2015-2021),  Yoga for the Special Child en de 200hrs Teacher Training Sonia Sumar (2013-2022), Total Yoga Nidra opleiding bij Yoga Nidra Network (2023-2024). 

Naast de yogaopleidingen ben ik ook meer gaan interesseren in traumaverwerking bij volwassenen. Bessel van der Kolk zijn boek Traumasporen en het congres wat daarop volgde opende een nieuwe deur: yoga inzetten als therapievorm. (Traumasensitive) Yoga en Polyvagaal theorie van Deb Dana/ Steven Porges hebben me meer inzicht gegeven in de veranderingen die traumatische ervaringen teweegbrengen in het autonome zenuwstelsel, en waarom mensen na zo’n ervaring zo moeilijk terugkeren naar een staat van rust en vertrouwen. 

Met de combinatie van psychologie, traumaverwerking en yogafilosofie heb ik me verder gespecialiseerd tot erkent yogatherapeut (C-IAYT). Ik begeleid kinderen en volwassenen op therapeutische basis op zowel fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel vlak. Dit laatste betekent dat we aandacht hebben voor je persoonlijke groei, bewustwording en hoe jij in het leven wilt staan en hoe je dit kunt vormgeven.