Over mij…

 

Mijn naam is Saskia Valk. Samen met zoonlief Stijn (2010) woon ik in Groningen en ben ik naast een trotse moeder, zelfstandig ondernemer, lichaamsgericht hulpverlener, levensgenieter en pionier.

Mijn roots liggen in Zeeland en besloot op mijn 18de te verhuizen naar Utrecht waar ik de opleiding Sociaal Pedagogisch Hulpverlener volgde. Na mijn afstuderen ging ik direct aan de slag in een woonvoorziening voor kinderen met een meervoudige beperking in combinatie met gedragsproblemen waar ik met veel plezier een aantal jaar gewerkt heb.  

In 2007 verhuisde ik naar Groningen en startte in de kinderkliniek van Accare (kinder- en jeugdpsychiatrie) waar ik veel ervaring en kennis op deed op het gebied van ADHD, Autisme/PDD(NOS), hechtingsproblematiek en andere psychische stoornissen.

Praktijk De KinderYogaJuf             

In 2011 richtte ik mijn eerste yogapraktijk op: De KinderYogaJuf: een plek waar ieder kind zichzelf kon zijn en mocht ontwikkelen op eigen kracht en in eigen tempo. Ik kwam er al snel achter dat er veel vraag was naar yoga, vooral ouders merkte al snel dat de wereld waar hun kinderen in opgroeien snel, intens en veeleisend was. kinderyoga was een manier om hun kinderen spelenderwijs bewust te maken van hun kracht, emoties, mogelijkheden en uitdagingen in het leven. Ik creëerde een plek waarbij elk kind en ouder zichzelf mocht zijn en vanuit plezier en vertrouwen zichzelf en de wereld mocht ontdekken. 

Yoga for the special child

In 2013 ontmoette ik Sonia Sumar, founder van de methode Yoga for the Special Child®. Haar kennis, oneindige wijsheid en gave om het beste in elk kind naar boven te halen raakte me diep, ik werd tot in mijn ziel geraakt toen ik haar zag werken met zorg-intensieve kinderen. En zo kwam ik op het pad van yoga voor the special child terecht en specialseerde ik me verder als yogatherapeut voor volwassenen en kinderen met aandacht- en (intensieve) zorgvragen. Tot op de dag van vandaag volg Sonia Sumar en haar teachings, ben ik sinds 2014 licensed practicioner Yoga for the special Child®.

Werk-Ervaring

Vanaf mijn afstuderen in 2002 ben ik werkzaam geweest in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg als pedagogisch hulpverlener. Vanaf 2014 ben ik yoga op diverse bedrijven en organisaties gaan integreren, o.a. als lichaamsgericht hulpverlener/therapeut (SKJ geregistreerd) in de GGZ, WLZ en gehandicaptenzorg. Ook verzorg ik gastlessen en yogacursussen in het basis-, voortgezet-, beroeps- en speciaalonderwijs. 

– Koninklijke Visio, individuele en groepslessen yoga voor volwassenen en kinderen (2014-heden)
– In2-psy, praktijk voor (ortho-)pedagogiek, lichaamsgericht therapeut (2017-2018)
– Alfa College Sport en Bewegen, yogadocent in het onderwijs (2016-2018)
– Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie, pedagogisch hulpverlener UCKJP (2007-2009)
– Stichting Christophorus, pedagogisch hulpverlener (2003-2007)

Opleidingen en trainingen die ik volgde:

Saskia Valk & Sivakami (Sonia Sumar)
after graduation basic 2 Holland, 2017.