Over mij…

Mijn naam is Saskia Valk. Samen met zoonlief Stijn (2010) woon ik in Groningen en ben ik naast een trotse moeder, zelfstandig ondernemer, lichaamsgericht hulpverlener, levensgenieter en pionier. Mijn wortels liggen in Zeeland maar besloot op mijn 18de te verhuizen naar Utrecht waar ik afstudeerde als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener. Ik kon direct aan de slag in een woonvoorziening voor kinderen met een meervoudige beperking in combinatie met gedragsproblemen waar ik met veel plezier een aantal jaar heb mogen werken.  

In 2007 ruilde ik Utrecht in voor Groningen en vond een prachtige baan in de kinderkliniek van Accare (kinder- en jeugdpsychiatrie) waar ik veel ervaring en kennis op deed op het gebied van ADHD, Autisme/PDD(NOS), hechtingsproblematiek en andere psychische stoornissen. In 2011 richtte ik mijn eerste yogapraktijk op onder de naam De KinderYogaJuf. 

Yoga for the special child® – Sonia Sumar Methode

In 2013 ontmoette ik Sonia Sumar, founder van de methode Yoga for the Special Child®. Haar kennis, oneindige wijsheid en gave om het beste in elk kind naar boven te halen raakte me diep en ik werd tot in mijn ziel geraakt toen ik haar zag werken met zorg-intensieve kinderen. Ik specialiseerde me bij haar verder als yogatherapeut voor volwassenen en kinderen met (intensieve) zorgvragen en (levens) uitdagingen. 
Tot op de dag van vandaag volg Sonia Sumar en haar teachings, ben ik sinds 2014 licensed practicioner Yoga for the special Child®. 


Yoga
 for the special child: trainingen

Sinds 2015 coördineer ik de trainingen in Nederland en breidt het team Yoga for the special child practitioners zich steeds meer uit. Voor meer informatie over trainingen kan je contact met me opnemen of een kijkje nemen op Yoga for the special child Nederland.

Ervaring

Vanaf mijn afstuderen in 2002 ben ik werkzaam geweest in de jeugdzorg en gehandicaptenzorg als pedagogisch hulpverlener. Vanaf 2014 ben ik yoga bij diverse bedrijven en organisaties gaan integreren, o.a. als lichaamsgericht hulpverlener/therapeut (SKJ geregistreerd) in de GGZ, WLZ/WMO en gehandicaptenzorg. Ook verzorg ik gastlessen en yogacursussen in het basis-, voortgezet-, beroeps- en speciaalonderwijs. 

Coordinator Yoga for the special child Nederland (2015- heden)
– Koninklijke Visio, individuele en groepslessen yoga voor volwassenen en kinderen (2014-heden)
Praktijk De KinderYogaJuf, eigenaar en docent (2011-2018)
In2-psy, praktijk voor (ortho-)pedagogiek, lichaamsgericht therapeut (2017-2018)
Alfa College Sport en Bewegen, docent yoga/body & mind (2016-2018)
Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie, pedagogisch hulpverlener UCKJP (2007-2009)
Stichting Christophorus, pedagogisch hulpverlener (2003-2007)

 

Opleidingen en trainingen die ik volgde:

 

Saskia Valk & Sivakami (Sonia Sumar)
after graduation basic 2 Holland, 2017.