Yoga bij Trauma

 

Het doel van Yoga bij trauma  is niet om toegang te krijgen tot emoties of om traumaherinneringen op te rakelen, maar om de deelnemer te helpen hun lichaamsbewustzijn te vergroten – om op te merken wat er in hun lichaam gebeurt – en daardoor te leren om spanning los te laten, angst te verminderen en onder controle te krijgen en emoties te ervaren en te tolereren. Yoga kan helpen om de mind te kalmeren en een gevoel van veiligheid in hun lichaam terug te krijgen.

Belangrijke thema’s binnen Yoga bij trauma zijn:

1. Het huidige moment ervaren: interoceptie, of wel lichamelijk aanwezig zijn in het nu.

2. Empowerment. Eigen keuzes kunnen maken met betrekking tot je lichaam en ervaringen opdoen die vriendelijk, zacht en zorgzaam zijn.

3. Effectief actie kunnen ondernemen: het verhogen en verlagen van de intensiteit in spieren via adem en beweging.

4. Ritmes creëren: ondersteunen van bioritme en mee kunnen bewegen op nieuwe situaties die zich voor kunnen doen.  

Verder is het goed om te weten dat ik als docent geen fysieke aanraking gebruik, niet ter correctie en niet ter ondersteuning. Ik faciliteer, door je steeds uit te nodigen, je de keus te geven om mee te doen, te stoppen of te aanschouwen.

De bewegingen en oefeningen zijn veilig en zacht, met doel om in beweging te komen, te mogen voelen en te kunnen reageren op datgene wat zich aandient, zonder (ingewikkelde) yoga houdingen. Yoga bij trauma wordt 1 op 1 aangeboden.

Wanneer er vertrouwen, beweging en bewustzijn is opgebouwd, is het mogelijk om door te stromen in de reguliere hatha Yoga Sumar method. Neem gerust vrijblijvend contact met me op als je meer informatie wilt ontvangen of als je een nader kennis wil maken. 

Tarieven 

30 minuten: €37,50
45 minuten: €50,00
60 minuten: €60,00