Hatha Yoga

 

Een van de belangrijkste missies van hatha yoga is om de energie tussen
hoofd en lichaam te balanceren: wanneer deze 2 samenwerken ontstaat er flow en beweging, energie kan stromen en we voelen ons energiek en peacefull. 
De uitdaging is om dit dagelijks te ervaren.
Sonia Sumar
.

Hatha Yoga Sonia Sumar® volwassenen

We beoefenen traditionele, klassieke yogaoefeningen, inclusief mantra’s, ademhalingsoefeningen (pranayama), oogoefeningen, yogahoudingen (asana’s) en eindontspanning (yoga nidra). 

Individuele Yoga
Niet voor iedereen is een groepsles een optie om te beginnen met yoga. Bijvoorbeeld als je kampt met een (langdurige) blessure, lichamelijke beperking of gezondheidsklachten op fysiek mentaal of emotioneel vlak. 

In dat geval is een individueel traject een goede optie om te overwegen. Samen met jou kijken we wat je hulpvraag is, waar je mogelijkheden liggen en hoe we samen tot een evenwichtig en gebalanceerde yoga practice kunnen komen. Dit stelt je in staat om na het individuele traject thuis of in reguliere lessen te continueren. Zo kan je ervoor zorgen dat yoga een preventief en ontspannend karakter kan krijgen, ter bevordering van je gezondheid, welzijn en geluk. 


Yoga bij Trauma
Yoga bij trauma lessen zijn trauma informed, wat inhoudt dat ik geen fysieke aanraking gebruik. Ik faciliteer door je uit te nodigen, je de keus te geven om mee te doen, te stoppen of te aanschouwen. De bewegingen en oefeningen zijn veilig en zacht. Ze hebben als doel om in beweging te komen, te mogen voelen en te kunnen reageren op datgene wat zich aandient. Trauma informed yoga ondersteunt de deelnemer om weer in contact te komen met het lichaam, weer te leren voelen en stress, angst en negatieve gevoelens beter te kunnen reguleren. Het kan goed naast andere therapievormen ingezet worden. Zo kan het een aanvulling zijn op o.a. EMDR en Cognitieve Gedragstherapie.

Hatha Yoga Sonia Sumar® kinderen

We beoefenen traditionele, klassieke yogaoefeningen, inclusief mantra’s, ademhalingsoefeningen (pranayama), oogoefeningen, yogahoudingen (asana’s) en eindontspanning (yoga nidra).

De lessen worden gegeven in kleine groepjes, met maximaal 6 kinderen zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht. 

Familie Yoga
Elke eerste zondag van de maand is er een familie yoga workshop waarbij kinderen vanaf 6 jaar en ouder(s) samen yoga kunnen beoefenen. Locatie Kazemi Taekwondo Academie, Radiumstraat 150 te Groningen.


Yoga
 voor kinderen met een (meervoudige) beperking

Meer informatie?

[]
1 Step 1
voornaam
achternaam
Telefoon
aanvullende informatiemore details
0 /
Previous
Next
powered by FormCraft

Lesrooster                                   

maandag
09:00-10:15 uur  
groepsles (online)

 

De groeplessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 5 personen zodat er genoeg ruimte is voor individuele aandacht.

 

Lesrooster                           

woensdag
16:30 uur hatha Yoga Tieners 12+ jaar (online). 

 

zondag (eerste van de maand) Kosten: €9,00 pp
10:30 uur
Familie Yoga