Hatha Yoga

 

Een van de belangrijkste missies van hatha yoga is om de energie tussen
hoofd en lichaam te balanceren: wanneer deze 2 samenwerken ontstaat er flow en beweging, energie kan stromen en we voelen ons energiek en peacefull. 
De uitdaging is om dit dagelijks te ervaren.
Sonia Sumar
.

Hatha Yoga voor volwassenen

Vanuit de traditionele hatha yoga, ontwikkel je stapgewijs de zonnegroet, lichaamshoudingen en ademhalings- en onspanningstechnieken. De lichaamshoudingen, ook wel asanas genoemd,  zorgen ervoor dat we de werwelkolom in alle mogelijke manieren bewegen, dat spieren worden versterkt en balans wordt vergroot. Na de ansana practice volgt een deep-relaxation, ook wel yoga nidra genoemd. Dit zorgt voor diepe ontspanning van het lichaam zodat het alle voordelen van de sessie kan worden geïntegreerd en ervaren. De les sluiten we zittend af in stilte, in concentratie of meditatie.

Voel je welkom om nader kennis te maken. 

Het is mogelijk om yoga te volgen in groepsverband, op locatie, individueel of therapeutisch.

 

Hatha Yoga voor kinderen

Een kinder Yoga les heeft een vaste routine en start altijd met chanting (zingen) om contact te maken met elkaar en om focus, ademhaling en coördinatie te stimuleren. Dan volgen de ademhalingtechnieken en lichaamshoudingen. We sluiten af met de Yoga Nidra voor kinderen, om zowel mentaal, emotioneel en fysiek tot rust te kunnen komen.
De lesduur is passend bij het aandacht en concentratie-vermogen van de deelnemers. 

Familie Yoga
Elke eerste en tweede zondag van de maand is er een familie yoga workshop waarbij kinderen van 3-5 jaar of vanaf 6 jaar en familie samen yoga kunnen beoefenen. 

Het is mogelijk om yoga te volgen in groepsverband, individueel, therapeutisch (GGZ), in (speciaal) onderwijs of op (thuis)locatie.